Over ons

Over De Nederlandsche Golf Sociëteit

Het bedrijf
De Nederlandsche Golf Sociëteit (De NLGS) wordt geleid door Maurits van der Goes en Mariëlle Dorrestein. Zij hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in en buiten de golfbranche en delen een passie voor golf. De diensten die de NLGS sinds 2014 aanbiedt, zijn een innovatie op het traditionele golflidmaatschap en worden aangeboden aan clubleden en vrije golfers spelend met een handicap. Uit onderzoeken van onder andere de NGF, werd duidelijk dat golfers vaak behoefte hebben om op verschillende banen te spelen. Met deze kennis zijn wij in 2013 gaan kijken naar een abonnementsvorm die aansluit op deze wensen. Ons antwoord kwam uit de wereld van personeelsverenigingen waar men al decennia lang contributie vraagt aan hun golfende personeelsleden waarmee bedrijfskaarten op verschillende golfbanen aangeschaft worden, waarop zij dan kunnen golfen. Het bedrijfsmodel van De NLGS is in de basis ongeveer hetzelfde: we kopen capaciteit in op golfbanen en geven dit door in een abonnementsvorm aan golfers. In 2023 heeft De Nederlandsche Golf Sociëteit 900+ abonnees die elke maand één of twee ronden golfen op 37 verschillende golfbanen waarmee De NLGS samenwerkt.

Het business model
De Nederlandse Golf Sociëteit koopt capaciteit (companycards, teetimes of greenfeepakketten) in bij golfbanen en geeft dit aan de klant door in de vorm van beperkt speelrecht in vier verschillende abonnementen. Een klant van De NLGS speelt met een (digitale) voucher. Beperkt speelrecht houdt in dat je niet altijd op jouw dag, tijdstip, flightgrootte of voorkeursbaan kunt spelen: de agenda van de baan is altijd leidend. Het houdt ook in dat de speler beperkt is in het aantal keren dat hij mag spelen op één baan (zie onze Veel Gestelde Vragen). Ons online platform Mijn.NLGS monitort het verbruik van de maandelijkse speelrechten/e-vouchers. De NLGS stemt de benodigde capaciteit af met de banen op de behoefte van onze klanten. 

De toekomst
Het afstemmen van de behoefte van onze klanten en het inkopen van capaciteit op de golfbanen is een zeer dynamisch proces. Daarbij streven wij naar continuïteit in samenwerking met golfbanen. Een abonnee van De Nederlandsche Golf Sociëteit is een gast op de golfbaan. De kracht van De NLGS is dat zij elke maand meer dan 900 golfers naar de baan en de horeca brengt. Zomer of winter, onze golfers spelen hun ronde en maken graag gebruik van de 19e hole. 
De NLGS groeit gecontroleerd in abonnees en staat open voor golfbanen die met ons willen samenwerken. Ben je golfbaanmanager of golfbaanexploitant, dan kun je met ons contact opnemen 06-10333099

Met vriendelijke groet,

De Nederlandsche Golf Sociëteit

Maurits van der Goes m.vandergoes@nlgs.nl
Mariëlle Vettorato-Dorrestein m.dorrestein@nlgs.nl